Dags att söka svensk-estniska stipendier!

Svensk-Estniska Samarbetsfonden tar nu emot ansökningar för stipendier till projekt, resor och översättningar, som syftar till att fördjupa samarbetet och förståelsen mellan Estland och Sverige. Ansökningsperioden är öppen från den 1 april till den 30 april 2021. Fonden bildades 2019 av den svenska regeringen, för att fira 100-årsjubileumet av att Estland utropade sin självständighet. På grund av coronapandemin har fonden valt att inte dela ut några stipendier förrän i år.

- Stipendierna ska kunna användas fram till sommaren 2022 och vi räknar med att man kan börja resa igen åtminstone någon gång i höst, säger fondens vice ordförande Pär Nuder. Det är viktigare än någonsin att hitta samarbeten mellan olika länder och skapa nätverk runt Östersjön, både för miljön, kulturen och den ekonomiska utvecklingen. Sverige och Estland har starka band, som kan och bör bli än starkare.

Fonden fokuserar på att främja kunskapsutbyte mellan yngre och engagerade medborgare i de båda länderna och stipendierna ska särskilt stimulera samarbeten kring innovationer, nya affärsmöjligheter samt fördjupad kulturell förståelse.

- I hope that people with strong entrepreneurial mindsets and drive will apply for the grants. I want them to see possibilities and help them to find ways of relating to each other, säger Kristi Liiva, fondens ordförande.

Mer information om ansökningskriterier finns på fondens webbplats.

Hemsida (engelska): https://sweestfund.org/

Kristi Liiva, OrdförandeSvensk-Estniska Samarbetsfonden

Kristi Liiva, Ordförande

Svensk-Estniska Samarbetsfonden

Pär Nuder, Vice ordförandeSvensk-Estniska Samarbetsfonden

Pär Nuder, Vice ordförande

Svensk-Estniska Samarbetsfonden

 
Austra Kreslina